Πως να διαλέξω εκκλησία : τι πρέπει να προσέξω

Και αφού είπες το “Yes, I do” ήρθε η ώρα να σχεδιάσεις το γάμο που πάντα ονειρευόσουν αρχίζοντας με τη σωστή επιλογή της εκκλησίας. Η απόφαση φαίνεται εύκολη αλλά είσαι σίγουρη ότι τα έχεις σκεφτεί όλα; Ορίστε τα τέσσερα σημεία που θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις υπόψη σου.

  • Ανάλογα το στυλ και το χρώμα που θέλεις να δώσεις στο γάμο σου θα πρέπει να επιλέξεις και την τοποθεσία. Εάν η θέα της θάλασσας σε συναρπάζει τότε θα πρέπει να διαλέξεις εκκλησία σε κάποιο νησί ή τουλάχιστον κάποιο χώρο κοντά στις ακτές. Εάν πάλι δεν σου αρέσει το υγρό στοιχείο και προτιμάς απλά μια ωραία και ζεστή τοποθεσία τότε οι επιλογές αυξάνονται.
    o Εκκλησία ή εκκλησάκι; Όλα βέβαια εξαρτώνται από τον αριθμό των καλεσμένων. Όταν ο αριθμός είναι μεγάλος η επιλογή μιας μεγάλης εκκλησίας ή τουλάχιστον ενός μεγάλου προαύλιου χώρου είναι μονόδρομος. Σε περίπτωση όμως που ο γάμος γίνεται σε κλειστό οικογενειακό κύκλο ή οι καλεσμένοι δεν υπερβαίνουν τους 100-120 τότε μπορούμε να σκεφτούμε και κάποιο γραφικό εκκλησάκι.
  • Αντίξοες καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν εκκλησίες πανέμορφες χτισμένες μέσα σε πεύκα ή δίπλα στη θάλασσα με εκπληκτική θέα που, δυστυχώς, δεν είναι η ιδανική επιλογή λόγω του ήλιου ή των αέρηδων που επικρατούν στην περιοχή. Καλό θα ήταν πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση να επισκεφτείτε την περιοχή την ώρα που σκεφτόσαστε να τελεστεί το μυστήριο για να διαπιστώσετε ιδίοις όαση την καταλληλότητα του χώρου. Να θυμάστε ότι ο ήλιος θα ταλαιπωρήσει αρκετά τους καλεσμένους εάν ο γάμος γίνει στο προαύλιο χώρο και ο υπερβολικός αέρας θα χαλάσει τον στολισμό.
  • Εκκλησία κοντά στο σπίτι των νεόνυμφων ή κοντά στο κέντρο δεξίωσης; Η πρώτη επιλογή είναι πιο συμφέρουσα για το ζευγάρι αλλά η δεύτερη είναι πιο συμφέρουσα για τους καλεσμένους μιας και δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να μεταβούν στη δεξίωση.